Produk/Products

BISKUT JAPANIES/ JAPANESE BISCUIT

Biskut ini merupakan resipi original ciptaan Hakimah Bakery dan tidak terdapat dimana-mana tempat lain. Gabungan rasa rangup badam dan emping jagung, dan lembut serta manis semulajadi buah-buahan, anda pasti menggemari biskut ini.

Ramuan: Empingan Jagung, Mentega Gred Tinggi, Gula, Telur, Tepung Gandum, Kismis, Badam dan Ceri.

This biscuit is an original recipe created by Hakimah Bakery and is not available anywhere else. Combining the crunchiness of almonds and cornflakes, and softness and natural sweetness of fruits, you are sure to be hooked up to this biscuit.

Ingredients: Corn Flakes, High Grade Butter, Sugar, Egg, Wheat Flour, Raisins, Almonds and Cherries.

 



BISKUT BANGKIT KELAPA MUDA/ YOUNG COCONUT BISCUIT

Biskut Bangkit Kelapa Muda adalah inovasi daripada biskut tradisional Melayu. Dengan memperhalusi pembuatan dan menggunakan kelapa muda yang segar, biskut ini mempunyai rasa yang sangat sedap dan lebih ringan berbanding jika dibuat secara tradisional.

Ramuan: Santan Segar, Gula, Telur, Tepung Ubi, dan Kelapa Muda.

Young Coconut Biscuit is an innovation from Malay traditional biscuit. By fine-tuning the mixture and using fresh young coconut, this biscuit have a distinctively delicious taste and is lighter compared to the traditional recipe. 

Ingredients: Fresh Coconut Milk, Sugar, Egg, Tapioca Flour, and Young Coconut.






                             
TAT BADAM BERCOKLAT/ CHOCOLATE ALMOND TART

Tat badam bercoklat ini adalah salah satu produk Hakimah Bakery yang berkonsepkan biskut moden. Dengan rasanya yang sedap dan rupanya yang mempersonakan, biskut ini selalu menjadi pilihan untuk disertakan dalam hamper dan juga sebagai cenderahati.

Ramuan: Tepung Gandum, Mentega Gred Tinggi, Badam, Coklat, Telur, Susu, dan Gula.

Chocolate Almond Tart is one of the products of Hakimah Bakery that is modern in concept. With its wonderful taste and presentable look, this biscuit is the choice to be included in hampers and as door gifts. 

Ingredients: Wheat Flour, High Grade Butter, Almond, Chocolate, Egg, Milk, and Sugar.




BISKUT BANGKIT KACANG HIJAU/ MUNG BEAN BISCUIT

Biskut Bangkit Kacang HIjau adalah satu lagi inovasi daripada biskut tradisional Melayu. Dengan menukar bahan utama daripada kelapa kepada kacang hijau, Biskut Bangkit Kacang Hijau ini akan mengingatkan anda dengan Kuih Kole Kacang yang pasti menambat selera.

Ramuan: Santan Segar, Gula, Telur, Tepung Ubi, dan Kacang Hijau.

Mung Bean Biscuit is another innovation from Malay traditional biscuit. By exchanging the main ingredient from Young Coconut to Mung Bean, this biscuit will remind you the taste of Kuih Kole Kacang that will for sure leave you wanting more.

Ingredients: Fresh Coconut Milk, Sugar, Egg, Tapioca Flour, and Mung Bean.